Tip van de week #3 Jonathan Jeremiah

Headerpost

Het is alweer tijd voor tip 3! Dit keer geen dame maar een heer! Hoewel ik over het algemeen meer van vrouwenstemmen houd zijn er natuurlijk uitzonderingen. Neem Stevie Wonder, The Beatles en Alain Clark. Ook naar deze man kan ik uren luisteren zonder dat het gaat vervelen.

Zijn naam is Jonathan_JeremiahJonathan Jeremiah, geboren in London maar vertrok op zijn 20ste naar de Verenigde Staten. Hij schreef daar de nummers die later op zijn debuut album zouden staan. “A Solitary Man” haalde in 2011 de hitlijsten in Nederland, mede door de airplay die hij kreeg op 3fm. In Engeland is het album voor alsnog niet van de grond gekomen wat ik persoonlijk nog steeds niet snap.

Het Metropole Orkest had de eer (Of andersom) om Jonathan te begeleiden tijdens zijn optreden op North Sea. Deze samenwerking beviel blijkbaar zo goed dat dit resulteerde in een nieuwe plaat, “Gold Dust” genaamd. Dit album kwam in 2012 uit en is wat mij betreft nog beter als het eerste. Op deze plaat lijkt zijn stem nog soulvoller dan hij op de eerste plaat deed. Het feit dat het Metropole Orkest meespeelt is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, het is tenslotte toch een beetje neerlans trots wat betreft orkesten.

Hieronder kun je clip bekijken voor de eerste single van de plaat: Gold Dust.

Laat me weten wat je ervan vindt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s