Mijn dvd stash #1 animatie/familiefilms

Ik ben de laatste jaren steeds fanatieker dvd’s gaan kijken. Nog steeds weet ik mijn favoriete acteurs niet bij naam te noemen, simpelweg omdat dat me niet zo interesseert. Vind ik een film leuk, dan vind ik die gewoon leuk en verder niets. Ik kocht tot kortgeleden veel films op dvd, vaak nadat ik ze al eerder in de bioscoop of op mijn laptop had bekeken. De laatste tijd is dit iets minder geworden omdat ik dvd’s toch best prijzig vind (ik koop tegenwoordig de blu-ray versies ;)..). Maar nog steeds heb ik er een heleboel die ik graag met jullie wil delen. Ik heb de dvd’s verdeelt in 3 artikels die verspreid worden over 3 weken want het zijn er best veel. Vandaag is deel 1 hier te bekijken, animatie/familiefilms. 🙂 Veel plezier!

IMG_7784

The Parent Trap (1998) – Lindsay Lohan,  Natasha Richardson

De identieke tweeling Hallie en Annie zijn bij hun geboorte gescheiden wanneer hun ouders van elkaar scheidden. Wanneer de twee elkaar ontmoeten op een zomerkamp verzinnen ze een plan om de twee weer bij elkaar te brengen.

Aan deze film heb ik hele leuke herinneringen. Hoe vaak ik dat dansje van ze wel niet nagedaan heb met een vriendinnetje van mij! En iedere keer dat ik ze drop met pindakaas zag eten dacht ik; Ooo dat ga ik ook eens proberen! Het is een typische Disney film vind ik en zal zeker bij de kids in de smaak vallen.

Iep! (2010) – Huub Stapel, Joke Tjalsma en Kenadie Jourdin

Iep! vertelt het verhaal van Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De vogelwachter Warre vindt haar en neemt Viegeltje mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en op een dag vliegt ze weg. Ze wil naar het Zuiden met de andere vogels.

Dit is zeker een bijzondere film, misschien niet omdat ‘ie zo goed is maar zeker om de hoofdrolspeelster. Kenadie Jourdin is geboren met primordiale dwerggroei, was 6 jaar en 74 cm lang toen de opnames begonnen. Het verhaal vond ik wat tegenvallen, het is vooral een lief meisje en een simpel verhaal.

IMG_7785 Meet The Robinsons (2007)

Een wonderkind ontwerpt een machine die vergeten herinneringen weer kan opwekken. Wanneer hij per toeval de toekomst in reist, ontmoet hij een familie wiens bestaan afhangt van zijn uitvinding.

Ook dit is echt weer een typische Disney film. Prachtige animaties met een mooi verhaal. De jongen in het verhaal is te vondeling gelegd door zijn moeder en wil door zijn eigen tijdmachine terug in de tijd reizen om erachter te komen waarom zijn moeder hem dit aandeed. Hij komt in de toekomst terecht en ontmoet daar zijn eigen familie (en zichzelf)  30 jaar later.

IMG_7787

Flushed Away (2006)

De rat Roddy woont in een veilige kooi in de dure wijk van Londen, tot op de dag dat hij door een inbreker door het toilet wordt gespoeld. Hij komt via het riool terecht in een ondergrondse wereld en wil zo snel mogelijk terug naar huis. Hij krijgt hierbij hulp van Rita, die hij heeft beloofd ruim te belonen als zij hem weer thuis weet te krijgen. Dit lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan als blijkt dat de kwaadaardige Toad achter het tweetal aan zit.

Dit is een film met een leuk en (bij tijd en wijle) spannend verhaal. Het verschil tussen slecht en goed wordt hier gebruikt om een boeiend verhaal te vormen. Daarnaast speelt er iets romantisch tussen Rita en Roddy. Kortom, een leuke film, ook voor volwassenen.

IMG_7786

Free Willy 1 (1993) – Keiko, Jason James Richter, Lori Petty, August Schellenberg
Free Willy 2 The Adventure Home (1995) – Keiko, Jason James Richter, Francis Capra, August Schellenberg
Free Willy 3 The Rescue (1997) –  Keiko, Jason James Richter, Vincent Berry, August Schellenberg

Dit is een dvd-box van de drie Free Willy films. Ik ga verder niet uitweiden over het verhaal van de drie films, ik neem aan dat iedereen de films wel heeft gezien. Zo niet, ga dat dan even heel gauw doen! 😉 Prachtige muziek wordt er trouwens gebruikt in de films, die dragen heel erg bij aan de beleving. Check deze: klik! Nostalgie ten top!

Bron foto’s: imdb

Advertenties

2 thoughts on “Mijn dvd stash #1 animatie/familiefilms

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s