Lekker eten: Croissants

Jullie kennen ze vast wel, van die deeg blikken die je in de oven doet en ze er totaal ingezakt uithaalt. De smaak vind ik best te doen, maar het ziet er toch nooit zo uit als op de verpakking. Jammer maar helaas! Vandaag heb ik voor jullie een receptje, helemaal niet moeilijk maar wel ERRUG LEKKER! 😉 De basis is de croissant deeg uit blik en daar voeg je wat ingrediënten aan toe.

IMG_2382Dit zijn alle benodigdheden die ik heb gebruikt voor 6 gevulde croissants.

Croissant deeg uit blik (6 normale croissants)
Minitomaatjes (5 tomaatjes door 4 gesneden)
Verse bladspinazie (2 a 3 handjes)
Bacon reepjes (75 gram)
Roomkaas (naar smaak, ik gebruikte 2,5 eetlepel)
geklutst eitje

Pak een bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Verwarm ondertussen de oven voor (10 min) op 180 graden. Rol nu de deeg uit en snij volgens de stippellijntjes los. Leg ze los van elkaar verspreid over de bakplaat.

Nu ga je de vulling maken. Pak een koekenpan en doe hier een klein drupje boter in. Hierin bak je de bacon een klein beetje bruin, als ze bruin kleuren voeg je hier de spinazie aan toe. Dit laat je eventjes op zacht vuur staan tot de spinazie is geslonken. Voeg nu de tomaatjes en roomkaas toe en meng dit goed.

Laat dit even afkoelen in een bakje of zet de pan van het vuur! Als de vulling is afgekoeld (lauwwarm) kun je de croissants gaan vullen. Leg een klein hoopje vulling op de brede kant van het deeg. tijdens het rollen probeer je de vulling goed aan te drukken zodat deze niet aan de zijkanten te voorschijn komt. Druk desnoods de zijkantjes een beetje dicht.

cdbc863d-468a-4588-a206-cead18a9206dwallpaper

Bestrijk de croissantjes met een beetje geklutst ei zodat ze mooi bruin kleuren. Wanneer de oven klaar is met voorverwarmen zet je de bakplaat in het midden van de oven en bak je de croissants bruin in 10/15 minuten op 180 graden.

Eetsmakelijk!

Advertenties

2 thoughts on “Lekker eten: Croissants

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s