Wat te doen met dit weer

Niet iedereen is gecharmeerd van sneeuw en kou. Op dit moment vriest het hier 8 graden volgens mijn iPhone (niet helemaal te vertrouwen dus ;)). Het levert prachtige foto’s op maar je bent vaak blij als je weer veilig en warm binnen bent. En dan? Dan zit je binnen, wat ga je dan doen? Hieronder vind je een aantal ‘tips’ om te doen tijdens deze koude dagen.

films en series

Kijk je favoriete film/serie
Als ik het koud heb, kruip ik het liefs lekker onder de dekens om mijn favoriete serie of film te kijken. Lekker ontspannen en warm onder de dekens genieten van de film met een kop warme thee in je hand.

todo

Bron foto

Maak je todo-lijstje leeg
Iedereen kent het wel, van die dingen die je uitstelt omdat je er nu geen zin in hebt. Neem het ophangen van een fotolijst, vervangen van je beddengoed of de vaat doen. Doe het nu! Naar buiten ga je liever niet, als je dan toch aan huis gekluisterd zit kun je je maar beter nuttig maken, toch? Na afloop zul je zien dat je opgelucht en blij bent dat je het door kunt strepen op je lijstje!

opruimen


Ruim op

Op zulke dagen krijg ik altijd opruim kriebels. Meestal hebben mensen dit in de zomertijd, om alles eens even helemaal schoon te boenen en van de kant te halen. Waarom zou je het niet ook in de winter doen? Zoek je kleding eens grondig uit of leeg de laatjes onder je bureau. Je krijgt er een opgeruimd gevoel van, fijn toch als je niet struikelend over de kleding opzoek moet naar dat ene papiertje waar je iets had opgeschreven.

bakken
Bak een lekkere appeltaart (of iets anders)

Wat eigenlijk altijd leuk is om te doen, maar waar je vaak niet aan toe komt is bijvoorbeeld het bakken van taarten. Als je dan toch ingesneeuwd thuis zit ga dan lekker bakken. Je omgeving zal het vast niet erg vinden om bij de koffie een lekker stukje appeltaart te eten. 😉 Wel moet je de ingrediënten hebben om het te maken natuurlijk. Hiervoor zul je dan toch je huis uit moeten, maar een beetje frisse lucht kan geen kwaad.

Winter
Ga lekker wandelen en maak foto’s

Als je dan toch naar buiten moet om naar de supermarkt gaat geniet dan van de omgeving. Zo’n mooi wit landschap zie je (meestal) maar eens per jaar. Neem onderweg je camera mee of fotografeer met je mobieltje. Je zult zien dat (bijna) alles buiten er mooier uitziet onder een laagje sneeuw!

boeklezenSteek kaarsjes aan en lees een goed boek
Als je dan je todo-list hebt afgewerkt en de appeltaart staat in de oven ( 😉 ), ga dan lekker op de bank zitten met een goed boek. Zet de verwarming wat hoger, steek wat (geur)kaarsen aan en maak het lekker knus met een kop thee.

Wat doen jullie het liefst wanneer het zulk weer is?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s