Movies i’ve watched CHRISTMAS STORIES

Kerst staat voor de deur en in deze kille wintertijd zit je natuurlijk het liefst met een kop warme chocolademelk onder een dekentje een fijne, gezellige kerstfilm te kijken. Ja, ik snap jullie helemaal. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van een aantal kerstfilms die ik graag zou kijken, gezellig bij een knapperend haardvuur. Laat me ook even weten welke films jullie graag kijken rond kerst!

1. The Polar Express
Categorie: Animatie
Trailer

Verreweg mijn meest favoriete kerst film. Alles aan die film maakt me blij. Het verhaal, de magie, de muziek, de animatie, de ‘acteurs’. Wauw, in één woord WAUW.

De jongen in de film twijfelt aan het bestaan van de kerstman. Hij komt in een magische trein terecht op weg naar de noordpool waar hij de kerstman zal ontmoeten. Hij beleeft samen met zijn nieuwe vrienden spannende avonturen. Je moet ook zeker even de film muziek van deze film luisteren via youtube! Klikklikklik 

2. A Christmas Carol (2009)
Categorie: Animatie
Trailer

Deze film is een remake van de film Scrooge (ook in deze lijst). In tegenstelling tot de film uit 1970 is deze versie uit 2009 geanimeerd. Jim Carrey spreekt de stem in van Ebenezer Scrooge. 

Scrooge is een nukkige man die zijn trouwe werknemer afsnauwt en jaloers is op zijn goed gehumeurde neef. Totdat de geesten van zijn Kerst- verleden,- heden en -toekomst hem meenemen op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Net als The polar express is dit één van mijn favoriete kerstfilms.

3. Arthur Christmas
Categorie: Animatie
Trailer

Arthur Christmas is een vrij nieuwe film, hij kwam uit in 2011 en is dus nog maar een jaartje oud. Ook dit is weer een animatiefilm met een mooie kerstgedachte.

Arthur is binnen zijn gezin de enige die nog in de magie van kerst geloofd. Hij houd van alles waar het woordje kerst in voorkomt of wat er ook maar iets mee te maken heeft. En wat wil nou het toeval, hij is de zoon van de kerstman! De beste (oude) man wil het wat rustiger aan doen en heeft zijn oudste zoon wat taken gegeven. Deze zoon, zijn naam is Steve, heeft van het bezorgen van cadeautjes een hele militaire oefening gemaakt en lijkt de kerstgedachte kwijt te zijn. In de film doet Arthur zijn best om de kerstgedachte weer terug te brengen binnen het gezin.

4. The Grinch (How The Grinch Stole Christmas)
Categorie: Komedie/Familie
Trailer

Ik denk dat er weinig mensen zijn die deze film niet gezien hebben. Heerlijk dat al die kerstfilms altijd een goed einde kennen.

Ergens in de bergen tussen de sneeuw leeft een volk dat zich de Who’s noemt. Ze zijn dol op kerst en alles wat daarbij hoort. De hele stad wordt versierd en iedereen viert feest. Boven op een berg woont de Grinch. Een vreemd, ietwat hyperactief, groen monster. Hij houdt helemaal niet van kerst

5. A Christmas Carol (1999)
Categorie: Drama
Trailer  Pas op! Slechte kwaliteit!

Dit is een remake van de film Scrooge uit 1970. Geen animatie film maar wel hetzelfde verhaal als de film uit 2009.

Een oude nukkige man die zijn verleden, heden en toekomst voorbij ziet vliegen en in actie zal moeten komen om als blije man zijn leven verder te leven.

6. Elf
Categorie: Komedie
Trailer

Enorm grappig! Anders kan ik deze film niet omschrijven. Ik heb de film vorig jaar pas voor het eerst gezien en ik kon er smakelijk om lachen.

Buddy is als baby tussen de cadeautjes gekropen en zo bij de kerstman terecht gekomen. De kerstman voed hem op als zijnde zijn eigen kind. Buddy zorgt, nu hij een volwassen man is, voor de nodige problemen bij het werk. De elfen zijn natuurlijk veel kleiner van stuk en Buddy kan niet goed meekomen door zijn lengte. Hij heeft door dat hij geen echte elf is en besluit terug te gaan naar New York om zijn vader daar te gaan zoeken. Buddy gedraagt zich nogal opvallend en beland in enorm grappige situaties.  

7. The Holiday
Categorie: Komedie/Romantiek
Trailer

Het is misschien niet een typische kerstfilm maar het warme kerstgevoel heeft het wel. Het verhaal speelt zich af rond de feestdagen, alles is dus versiert en er ligt sneeuw.

Iris en Amanda zijn beiden toe aan een vakantie. Ze beleven de nodige stress in hun werk en relatie en besluiten tot huizenruil over te gaan. Met deze ruil nemen ze niet alleen het huis over maar ook het leven van de ander. 

8. Home Alone I en II
Categorie: Komedie
Trailer 1
Trailer 2 

Met deze films worden we ieder jaar weer doodgegooid op tv en toch blijft het leuk. Ik ga ook niet vertellen waar de films over gaan want dat weet iedereen waarschijnlijk al.

Kijk voor de grap even de trailers, leuk die oude films! Home Alone 3 vind ik trouwens minder leuk, al is het alleen maar omdat het een ander jongetje is.

Welke film is bij jullie vaste prik rond kerst?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s