Music was my first love..

Ik kom uit een redelijk muzikale familie, al zeg ik het zelf. Met een vader en twee zussen die alle drie een instrument bespeelden, en ik die zelf ook zo’n 9 jaar klarinet heb gespeeld kun je dat wel stellen dacht ik zo. Maar ook als je geen instrument bespeeld kan muziek een belangrijke rol spelen. 

En omdat ik net als heeeeeeel veel mensen heeeeeeeeeel veel muziek luister, leek het mij leuk om eens in de zoveel tijd een blog te wijden aan de muziek die ik op dat moment veel luister. Het heeft weinig met fotografie te maken zul je denken, maar ergens ook weer niet. Inspiratie kun je uit van alles halen, dus ook uit muziek. Fernando Lameirinhas & Blof – Abraça Me

Ik houd hier van. Meer hoef ik eigenlijk niet te vertellen. Ook al versta ik niets van wat Fernando Lameirinhas zingt, vind ik het toch een prachtig lied. De melodieën bezorgen mij kippenvel. Paskal Jakobsen is misschien wel een beetje ondergewaardeerd. Ik houd van zijn stemgeluid. Hij kijkt wel vaak wat moeilijk wanneer hij zingt. 😉 
 
 
Angela Groothuizen – Ik Verdedig
 
Angela Groothuizen.. Als ik die naam hoor denk ik vooral aan een gezellige moeder, waarmee je aan tafel een kopje thee drinkt en die je lekker verwent. Waarschijnlijk kennen veel mensen haar van de eerste series ‘Wie is de mol’ of van ‘The Voice Of Holland’. Veel van haar muziek hebben we niet mee gekregen de laatste jaren, en ik moet toegeven dat ik ook nog nooit naar haar muziek geluisterd had. Het hele album ‘Ik Verdedig’ staat inmiddels al een tijd op m’n iPhone en iPod.
 
Acda en de Munnik – Hé mooie vriend
 
Nederlandstalige liedjes zijn wel een favoriet van mij. Acda en de Munnik kende ik van de hits; Het regent zonnestralen, CD van jou, cd van mij etc. Via een weblog die ik las een aantal weken geleden kwam ik terecht bij het nieuwe album ‘ ’t Heerst’. Als je dit nummer leuk vindt, dan is het album zeker een aanrader!
 

Zaz – Le Long De La Route

Mijn frans is nog nooit zo slecht geweest, ik versta dus ook helemaal niets van dit nummer. Toch wordt ik hier heel blij van. De melodie blijft lekker hangen en ik zing gewoon vrolijk mee. Het nummer waardoor ik haar ‘ontdekte’ heet: Je Veux. Van dit nummer staan ook Engelse vertalingen op youtube, handig als je wilt weten waarover het nummer precies gaat. 
 
Sinfonietta Amsterdam and the Houdini’s ft. Trijntje Oosterhuis & Janine Jansen – All Of Me

 Misschien voor velen wat te oubollig, maar ik houd hiervan. De strijkers, de blazers.. Het is gewoon helemaal compleet. Ik was een aantal jaar geleden een groot fan van Trijntje Oosterhuis en heb veel mensen tot in den treuren gedwongen om te luisteren naar een aantal nummers. Het ‘fan’ zijn is er nu wel vanaf, al ben ik nog steeds een beetje verliefd op haar stem. 
 

Het is heel leuk om op deze manier muziek te delen, ookal is dit maar een miniminimini lijstje van alle muziek. Ik ga dit zeker nog een keer doen. Tips zijn trouwens ook van harte welkom, dus schroom niet om jouw favoriete band of artiest aan te prijzen!

 
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s